Duygusal ve düşünsel olarak boşanma süreci oluşmaya başlar ve hukuki kararla kesinleşene, yeni bir yaşam oluşturulana kadar devam eder. Boşanma süreç ve sonrasında değişen bir çok durumdan dolayı önemlidir. İlişkinin olumsuz yönlerine odaklanmaya başlanması, beklentilerden vazgeçip zihindeki ideal eş ve gerçek eş arasındaki farkı görme eğilimdedirler. Baskılanmış olan olumsuz duygular açığa çıkar. Eşler birbirilerine kırıcı, kötü davranırlar. Çözüm yerine soruna odaklanılır. Çatışma olduça eşler ayrışmaya başlar. Boşanma ve boşanma sonrası yaşam hakkında düşünceler oluşur. Boşanma düşüncesi tekrar bir soruna neden olabilir. Fiziksel ayrılık sonrası eşlerde yalnızlık, çocuklarına karşı suçluluk duygusu oluşturabilir. Yeni yaşamında eski alışkanlıklarından vazgeçmesini gerektirecek durumlar ve yeniden yapılandırmalar konusunda kaygılı olabilirler.

      Bireyin algısı boşanmayı nasıl algıladığı önemlidir. Tehdit olarak mı? Kayıp olarak mı? Üstesinde gelmesi gereken bir durum olarak mı? Boşanma süreci bu algıların tamamınıda kapsayabilir.

      Ailedeki kavgalar, çatışmalar arttıkça evdeki çocukların huzursuzluğu artmakta, olumsuz etkilenmektedir. Ebeveynler çözüm olarakta boşanmayı düşünmelerinin diğer sebebide budur. 

      Bireysel terapi ve aile terapisiyle boşanma süreci daha rahat atlatılabilir, boşanmaya dair problemlerin çözümünde ilerleme kaydedilebilir.

 

 

PSK. M. BERK KARAOĞLU

İZMİR TERAPİ VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK MERKEZİ

Menü

Tüm hakları saklıdır. 2023

izmirterapist.com